Van egy nagyon jó gm pizzareceptem, de az ott használt Farmo lisztet nem tudom beszerezni ezért most anélkül, "csak" NF-ből készítettem el, és a későbbiekben is így fogom.
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 250 gramm Nutri-free Mix Per pane kenyérliszt
- 11 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 tk cukor
- 3 gr só
- 2 ek olaj
- 220 ml kézmeleg víz
- 1 evőkanál burgonyapehely
Feltétnek:
- Alnatura paradicsompüré
- laktózmentes sajt
- sonka, kukorica
Az élesztőt a cukorral a kézmeleg vízben felfuttattam. A lisztet a sót és a burgonyapelyhet összekevertem, beleöntöttem az élesztős vizet, és dagasztógéppel kikevertettem. Hozzáadtam az olajat is. Mikor szép egynemű lett a tészta, 6 részre osztottam és enyhén olajos kézzel kerek formájúra nyomkodtam a gombócokat. Sütőpapíros tepsibe tettem és letakarva egy órát kelesztettem.
Ezután lekentem paradicsompürével, rátettem a sonkát és a kukoricát.
185 fokra előmelegített sütőbe tettem, 15 percet sütöttem, majd rátettem a reszelt sajtot is, és még 12 percet sütöttem, míg a sajt rápirult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.