Szeretem a császárzsemlét, de nem vagyok túl ügyes a csavargatásban és mindig kicsit csámpás formákat kapok.
Ennek most vége, a Cookori-nak köszönhetően :)
Ez az ügyes kis formázó végtelenül leegyszerűsíti a dolgokat, nem kell nyújtani a tésztát, és csavargatni, egyszerűen csak a megformázott zsemlébe belenyomni és kész is :)
Engem meggyőzött :) szeretem ha megkönnyítik a dolgomat.
Választhattam volna olyan tésztát is ami nem kel ennyire, de én szeretem ha egy zsemle finom puha másnap is, így a jól bevált magvas zsemle receptjét vettem alapul, kicsit kevesebb élesztővel és utifűvel.
Hozzávalók: 9 db zsemléhez:
- 32 dkg gluténmentes liszt, ebből: 13 dkg Nutri-free Mix Per Pane, 13 dkg Schar Mix It, 6 dkg Beiker liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 17 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 kk cukor
- 6-7 gr fiber husk
- 1 kiskanál só (én mokkáskanálnyit használtam)
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzsír vagy étolaj
- 300 ml víz
- kókuszzsír a kenéshez
- rizsliszt
Az élesztőt a cukorral a meleg vízben felfuttattam, míg az élesztő dolgozott kimértem a száraz hozzávalókat és összekevertem.
Ezután hozzáöntöttem az élesztőt és a robotgéppel dagasztatni kezdtem a tésztát. Az olajat apránként hozzáadtam és addig hagytam dolgozni a gépet míg egynemű tésztát kaptam.
Olajos kézzel 9 gombócra osztottam, majd zsemléket formáltam a gombócokból.
Ekkor megkentem vékonyan a tetejüket olajjal, majd a formázót rizslisztbe mártottam, ezután a zsemlék tetejét benyomtam vele. Vékonyan leszórtam rizsliszttel és sütőpapíros tepsire tettem őket, és 30 fokos sütőben 40 percet kelesztettem.
185 fokra állítottam a sütőt, a tetejüket még vékonyan lekentem olajjal és 35 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.