Sós rudak és perec glutén tej és tojás nélkül
A Nutri-free új termékét teszteltem, és a zacskó hátulján lévő sós rúd recept tűnt a legkézenfekvőbb választásnak így elsőre.
Hozzávalók (ebből a mennyiségből egy gáztepsi adag jön ki):
- 250 gramm Nutri-free Mix Per
Pane kenyérliszt
- 5 gramm NF M. G. adalékanyag
- 10 gramm friss Budafoki
élesztő
- 1 kk cukor
- 4 gramm só
- 1 evőkanál burgonyapehely (ez
nem volt a leírásban, csak én tettem hozzá)
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 175 ml kézmeleg víz
A szokásos módon, kelt tésztát dagasztottam: a vízben a cukorral az
élesztőt felfuttattam, a lisztet kimértem, elkevertem benne a sót, a
burgonyapelyhet, a g-t, majd hozzáadtam az élesztős vizet és a géppel
dagasztatni kezdtem. Apránként adtam hozzá a kókuszzsírt. Mikor szép egynemű
volt a tésztagombócom, kétfelé vettem.
Az egyikbe belegyúrtam némi szárított bazsalikomot, de lehet oregáno-t is,
akár rozmaringot, vagy ki mit szeret, vagy semmit éppen :) a másikat hagytam
minden nélkül.
Mivel nagyon meleg van, kb. félórát keltek a gombócok, már az is pont
elég volt.
Hűvösebb időben legyen a kelesztési idő a duplája, egy óra.
A bazsalikomos tésztával kezdtem. Gyengén olajozott szilikonlapon átgyúrtam
és kis darabokat levettem belőle amit a két tenyerem közt megsodortam majd a
szilikonlapon szépen gyors mozdulatokkal hosszú vékony rudakká sodortam. Sütőpapíros
tepsibe tettem őket.
Ezután a másik gombóccal is ugyanígy jártam el, csak picit kisebbekre
sodortam a szálakat, majd pereccé formáztam. Leszórtam kevés
szezámmaggal.
Sütőpapíros tepsibe tettem és olíva-spray segítségével leolajoztam
őket.
210 fokos sütőben kb 15-20 percet sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.