2015. július 23., csütörtök

Zöldbabfőzelék sült mini bécsi virslivel

Zöldbabfőzelék sült mini bécsi virslivel

Ebben a nagy melegben olyat kellett főznöm, ami gyorsan megvan, és nem kell elmennem a boltba vásárolni, mert minden van itthon hozzá a kamrában és a hűtőben. Így esett a választásom a zöldbab főzelékre.




Hozzávalók:


  • 1 üveg zöldbab 
  • 3 szem pucolt, mosott, kockára vágott krumpli
  • 1 babérlevél
  • rizsliszt, Szarvasi vagy Nutri-free (én most Nutrit használtam)
  • kevés pirospaprika
  • kókuszolaj
  • 1 fej hagyma tisztítva, kockára vágva
  • mini bécsi virsli (glutén tej szójamentes a LIDL-ből)
A zöldbabot és az előkészített krumplit vízben felteszem főni, a babérlevéllel és a sóval. Csak annyi vizet teszek rá, amennyi épp ellepi. Amikor már majdnem puha, elkészítek egy vékony rántást, kókuszolajon a rizslisztet lepirítom majd ráteszem a hagymát, átforgatom, félrehúzom, és elkeverem a kevés pirospaprikával. Kis vízzel felöntöm majd a zöldbabhoz adom, azt felforralom és kb. még 10 percet főzöm míg besűrűsödik.

A virslit bevagdosom, kevés kókuszolajra teszem, és kb. 10 perc alatt átsütöm fedő alatt.

Jó étvágyat! :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése