A régebbi cseresznyés gombóc receptemet variáltam meg kicsit, mert mindenképpen a Nutri-Free Pasta Fresca tésztalisztet szerettem volna használni, ha már gombócot készítek :) így a következőképpen alakult:
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 70 gramm Nutri-free Mix Per Pane liszt
- 60 gramm Nutri-free Mix Per Pasta Fresca liszt
- 40 gramm burgonyapehely
- 1 mokkáskanál cukor
- 190 ml víz
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló kikeverve 4 kanál vízzel, ebből 2 kanálnyit tettem bele
- 1,5 kanál olaj
- Mester zsemlemorzsa és margarin (vagy más zsemlemorzsa is mehet, nekem ez volt itthon
- ezenkívül: 24 szem szeder, cukor és fahéj
Úgy kezdtem, hogy először is egy fazékban feltettem vizet. A szedret megmostam, és összekevertem a fahéjas cukorral. Félretettem. A tésztához való szárazanyagot kimértem és összekevertem, majd hozzáadtam a Loprofint és apránként (!) a vizet. Nekem pont ennyit vett fel, de változhat, ezért inkább adagoljuk a vizet, ne egyszerre öntsük bele. Hozzáadtam az olajat is, és addig dagasztattam a géppel, míg szép egynemű gombóc lett belőle. Ezt nagyon enyhén rizslisztezett lapon kinyújtottam, majd 12 kockára vágtam, és a szedret a kockákra vágott tésztára helyeztem. Óvatosan a széleit felhajtottam, és gombócot formáltam majd a forrásban lévő vízbe helyeztem őket. Amikor feljöttek a gombócok a víz tetejére onnan számítva még 12 percet főttek. Míg készültek, egy serpenyőben a margarinon lepirítottam a zsemlemorzsát, amikor kész volt megcukroztam és félretettem. A kifőtt gombócokat beleforgattam a cukros morzsába és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.