Hozzávalók:
- 285 gr Schar Mix It glutén és kukoricamentes lisztkeverék,
- 13 gr friss Budafoki élesztő,
- 1 kockacukor,
- 6 gr só,
- 200 ml víz,
- 3 gr utifűmaghéj,
- 1 kanál olaj,
- 10 gr tápiókakeményítő,
- 1 ek. burgonyapehely.
Az élesztőt felfuttattam a kéz meleg vízben a cukorral. Addig kikevertem a szárazanyagot. Összeöntöttem, bele az olajat is és géppel bedagasztattam. A keverőedényben 30 percet kelesztettem letakarva, majd rizslisztes nyújtólapon átdagasztottam. Gombócokat formáltam zsemlének, leolajoztam és leszórtam szezámmaggal. 185 fokra előmelegített sütőbe tettem és közvetlen előtte bevágtam a tetejüket. 30 percig sütöttem alsó-felső sütéssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.