Anno ez a Schar B - Beiker kenyér volt nálam, de a Schar B-t hanyagolom a lupin tartalma miatt, így Schar Mix It lisztre cseréltem.
Néhány apróbb változtatást is eszközöltem rajta, itt a módosított recept :)
Hozzávalók:
- 15 dkg Schar Mix It kenyérliszt
- 10 dkg Beiker kenyérpor
- 250 ml langyos víz
- 1 teáskanál só és egy kevéske cukor
- 1 teáskanál psyllium (fiber husk - útifűmaghéj)
- 15 gramm friss élesztő
- 2 ek kókuszolaj
A szárazanyagokat összekeverem, az élesztőt felfuttatom a cukorral a langyos vízben, hozzáadom a liszthez és gyorsan beindítom a robotgépet. Közben hozzáadagolom a 2 kanál olajat is. Ha elkészült, a masszát egy rizsliszttel leszórt és olajjal vékonyan kikent jénaiba teszem és szépen elsimítom a tetejét. 30 fokos sütőben, letakarva duplájára kelesztem, 60 perc alatt, majd bevágom vékonyan lekenem olajjal, leszórom rizsliszttel és 190 fokon 45 pecet, vagy kicsit tovább, míg szép piros lesz, addig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.