Ez a recept a linzerem alapja, csak kihagytam belőle a sütőport, így nem puffad meg sütés közben, igazi finom gluténmentes keksz lesz belőle. Nem kemény, nem gumis, finom porhanyós és mégis ropogós, mint amilyennek a keksznek lennie kell.
Önmagában is nagyon finom, és akár kekszalapnak is tökéletes, süteményhez.
Hozzávalók:
- 25 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 8 dkg darált mandula (készülhet mandulaliszttel is, de akkor több zsiradék kell hozzá)
- 8 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- kevés bio citromhéj
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
- 10 dkg Vitador növényi zsiradék (mandulaliszt esetén lehet több kell, ezt gyúráskor érezni, de 12 dkg-nál több ne menjen bele semmiképpen).
A szárazanyagokat kimértem és összekevertem, majd hozzáadtam a felkockázott Vitadort és a géppel dagasztatni kezdtem. Beleöntöttem a tojáspótlót és addig dagasztattam míg egynemű tésztát nem kaptam. Akkor kézzel gombócot gyúrtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.