Muffint és cupcake-et készítettem ma, nagyon finom puha lett, hoztam is gyorsan a receptet. Semmi különleges nincsen benne, a jól bevált kakaós Mester süteménylisztes tésztát készítettem el.
A cupcake krémet innen Betti blogjáról vettem, a tojást kihagyva belőle.
Fél adagot készítettem a 12 db muffinhoz :)
Hozzávalók:
- 250 gramm Mester süteményliszt
- 150 gramm cukor
- 5 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
- 7-8 gr. sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 1 mk. szódabikarbóna
Ezeket összekevertem, majd hozzáadtam ezt kikeverve:
- 6 ek. olaj (sima napraforgó)
- 1,5 ek. Burg ételecet
- 250 ml víz
Az egészet simára kevertem és kis papír kapszlikkal kibélelt muffinsütőbe kanalaztam a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsült.
A cupcake krémhez:
A cupcake krémhez:
- 1,6 dl tej (én Joya mandulás rizstejet használtam)
- 12 dkg LIGA
- 8 dkg kristálycukor
- 25 gramm pudingpor (én most epreset használtam) vagy keményítő
Kevés tejet kikevertem a cukorral és a pudingporral és félretettem.
A többi tejet felforraltam majd hozzáadtam a kikevert pudingport. Felfőztem és félretettem, letakarva kihűtöttem. Beraktam a hűtőbe. Mikor jól lehűlt kimértem a LIGA-t és a kettőt géppel habosra kevertem.
Nyomózsákba tettem és rányomtam a muffinokra. Jó étvágyat! :)
Csodálkozom, hogy nincs egy rakás hálálkodó komment, mert ez a süti nagyon jól sikerül! A lányom tojásra allergiás, mindenféle piskóta receptet kipróbáltam, és egyedül ez működött. Átsül, felkel, finom, és a díszítése végre igazán szép sütiszerű lehet! Köszönöm szépen!
VálaszTörlésKedves Katalin! Nagyon örülök hogy sikerült a süti és ízlik :-) A kedves soraid is nagy örömet okoztak nekem. :-) Boldog Karácsonyt kívánok!
VálaszTörlés