Ennek a receptnek a kiindulási alapját a Schar-Nutri-Beiker zsemle adta, de változtattam az arányokon az egyik lisztet kicseréltem és a többi liszt mennyiségén is variáltam, az útifűmaghéj is kevesebb benne, és szezámmag is került a tésztába, mert a kenyérnek is nagyon jót tett. :)
Nagyon finom puha zsemle :) :)
Hozzávalók 8 db zsemléhez:
- 150 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 95 gramm Schar Mix It universal liszt
- 80 gramm Mester kenyérliszt
- 6 gramm útifűmaghéj
- 1 mk só
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 20 gramm friss Budafoki élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 300 ml langyos víz
- 2,5 evőkanál kókuszolaj (a kiindulási receptben 4 kanál van, de a szezámmag miatt elég ennyi olaj is ebbe a tésztába)
- a tetejére olaj és rizsliszt
Az élesztőt a cukorral és a vízzel felfuttatom. Míg ez dolgozik a szárazanyagot kikeverem hozzáöntöm az élesztős vizet, majd dagasztás közben apránként hozzáadagolom az olajat.
Addig dagasztatom a géppel míg egynemű tésztát nem kapok. Nagyon jó állagú, enyhén olajos kézzel formázható tészta lesz belőle.
8 db zsemlét formálok, sütőpapíros tepsire teszem. A tetejüket enyhén leolajozom, leszórom rizsliszttel és 30 fokos sütőben egy órát kelesztem.
Ezután lekenem olajjal és 185 fokos sütőben készre sütöm kb. 35 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.