Almás-fahéjas palacsintát készítettem, itt az esős ősz, ennek van most ideje :)
A jól bevált palacsintatésztát nem módosítottam, csak hozzáadtam az almát és a fahéjat.
Hozzávalók:
- 250 gr Mester palacsintapor
- 1 csapott ek cukor csipetnyi vaníliával
- 3 dl szódavíz
- 3 dl The Bridge rizstej vagy Joya mandulás rizstej (én most ezt használtam)
- pici reszelt citromhéj
- két nagy alma reszelve
- egy nagyobb csipet fahéj
- a kenéshez kókuszolaj
A szárazanyagot kikeverem, a vizet a rizstejjel összekeverem, és a lisztes keveréket apránként hozzáadom. Csomómentesre keverem, majd hozzáadom a reszelt almát és a fahéjat. Keverek rajta egyet és állni hagyom. Kb. 5 percet, addig sűrűsödik kicsit a tészta is. Ha szükséges lehet kicsi ásványvízzel higítani, de nem feltétlenül szükséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.