Ez a mostani kis minicipó Mester kenyérlisztből készült.
Első próbálkozásom ezzel a liszttel, kiindulási alap volt a zacskón lévő adagolás, kevés lisztből 20dkg-ból készült és mellé tettem még ezt azt, és így készítettem el a tésztát:
Hozzávalók.:
- 225 ml langyos víz
- 1,5 dkg friss Budafoki élesztő
- 1 mk. cukor
- 1 mk. só
- 200 gramm Mester kenyérliszt
- 3 gramm útifűmaghéj
- 1 púpos ek. burgonyapehely
- 10 gramm tápiókakeményítő
- 1 ek. szezámmag.
- 2 evőkanál olaj
- rizsliszt és olaj a formához
A cukros élesztőt a langyos vízben felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, a lisztet és a többi szárazanyagot kimértem. Összekevertem, kissé ragadós masszát kaptam, amit a kiolajozott és lisztezett formába tettem, a tetejét elsimítottam (enyhén olajos kanállal) bevágtam és leszórtam rizsliszttel.
30 fokos sütőben 50 percet kelesztettem (míg duplájára nőtt) majd 195 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.