Tegnap sütöttem ezt a kis cipót, van már hasonló recept a blogon, gluténmentes kenyér Bettitől néven ez is ugyanazokból a lisztekből állt össze, csak más arányokkal, és csak amiatt, mert éppen ennyi volt a Nutri és a Farmo-s zacskóban is, és már nem akartam bontogatni, új csomagot.
Nagyon szépen feljött és lágy, puha tésztája van.
A víz mennyisége megegyezik a liszt mennyiségével.
Hozzávalók:
- 235 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 30 gramm Farmo LP Low Proteine liszt
- 35 Schar Mix It Universal
- 2 csapott kanál burgonyapehely
- 15 gramm friss Budafoki élesztő,
- 300 ml langyos víz
- 1 ek kókuszolaj
- 1 mokkáskanál cukor
- 4-5 gramm só (csapott tk.)
Az élesztőt a kézmeleg vízben a cukorral felfuttattam, addig kimértem a szárazanyagot, összekevertem, kikentem egy kisebb kerek jénait (felül 14 cm átmérőjű), szórtam bele kevés rizslisztet is.
A vizet beleöntöttem a lisztes keverékbe, majd a géppel dagasztatni kezdtem, hozzáadtam a kókuszolajat is és addig dagasztotta a gép míg szép egynemű tésztát nem kaptam.
Ezt a kikent tálba tettem elsimítottam a tetejét egy enyhén olajos kanállal, leszórtam rizsliszttel, bevágtam és 30 fokos sütőbe tettem, 1 órára.
Utána 195 fokra csavartam a sütőt, kevés olajjal lekentem a megkelt kenyeret és 45 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.