Hozzávalók:
- 25 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 8 dkg darált mandula (készülhet mandulaliszttel is, de akkor több zsiradék kell hozzá)
- 8 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- kevés bio citromhéj
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
- 10 dkg Vitador növényi zsiradék (mandulaliszt esetén lehet több kell, ezt gyúráskor érezni, de 12 dkg-nál több ne menjen bele semmiképpen).
A szárazanyagokat kimértem és összekevertem, majd hozzáadtam a felkockázott Vitadort és a géppel dagasztatni kezdtem. Beleöntöttem a tojáspótlót és addig dagasztattam míg egynemű tésztát nem kaptam. Akkor kézzel gombócot gyúrtam.
Ezután rizslisztes nyújtólapon kinyújtottam, kivágtam és tepsibe tettem a kekszeket.
175 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sülnek.
Ezután ledaráltam és félretettem.
A kókuszgolyóhoz az alábbiakat összekevertem:
175 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sülnek.
Ezután ledaráltam és félretettem.
A kókuszgolyóhoz az alábbiakat összekevertem:
- 250 gramm kész gluténmentes mandulás kekszalap
- 125 gramm LIGA
- 150 gramm porcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tk vaníliakivonat
- fél dl almalé és
- 1 mk baracklekvár - annyi hogy jól gyúrható legyen
A kekszalapot a többi száraz hozzávalóval és a kockára vágott LiGA-val elkevertem, majd a vaníliakivonattal és a meggylével homogén masszává gyúrtam. Golyókat formáltam belőlük, és a végén kókuszreszelékben megforgattam.
Tálalásig hűtőben tartottam. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.