2015. május 20., szerda

Zsenge zöldséges krumplileves

Zsenge zöldséges burgonyaleves 

Ez egy nagyon finom, és nagyon egyszerű zöldségleves, ami hamar kész van, talán az előkészítése több időt vesz igénybe, mint amennyi idő alatt elkészül. 




Hozzávalók 4 főre:


  • 10 nagyméretű (!!) újburgonya
  • 2 csomó (10 db)  új sárgarépa
  • 1 csomó (5 db) új fehérrépa
  • 1 egész karalábé
  • 1 kis darab friss zeller
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 egész paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • só, ételízesítő ízlés szerint (ezt nemigen tudom leírni mennyit teszek, érzésre szoktam)
  • pirospaprika
  • 2 púpos ek. rizsliszt
  • 1 fej hagyma tisztítva, apróra vágva
  • étolaj vagy kókuszolaj
A hagymát megpucolom, megmosom és felaprítom, félreteszem. 
A zöldségeket pucolom, mosom. 
A répát és a fehérrépát karikázom, a krumplit, a karalábét és a zellert kis kockákra vágom.
A paradicsomot félbevágom a paprikát pedig hosszában ketté, és a csumáját kiveszem. 

Egy nagyobb fazékba (ez azért mennyiség lesz) olajat melegítek, erre rádobom a rizslisztet és egy vékony, világos rántást készítek. Félrehúzom, majd átpörgetem rajta a hagymát, leszórom pirospaprikával és felengedem vízzel. 
Beleteszem a zöldségeket, és a zöldeket is, felforralom és beízesítem. Lefedem és takarékon kb. 25 perc alatt készre főzöm. 

Aki ehet tejfölt, a főzés végén dúsíthatja a levest, és igény szerint pici piros arannyal is ízesíthető, de szerintem a belefőtt paprika és a paradicsom megadja ezt a finom ízt. 

Nagyon finom, végtelenül egyszerű leves, próbáljátok ki :) 



3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. KB 5-6 kanál olaj kb. annyi hogy a fazék alján szépen elteruljon. A rántás is "kremes" legyen ha kevés az olaj akkor összeáll ha sok akkor még híg.

    VálaszTörlés
  3. A víz mennyiséget nem tudom mikor felontod kevergesd és latod mikor elég. Ez egy nagyobb fazék kB haromnegyedig kell legyen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.