(laktóz és tojásmentes)
Sima egyszerű, csiga-alakban tekert brióst sütöttem ma, mondhatnám, gombhoz készült a kabát :) mert vettem Cserpes laktózmentes kakaót, és azt gondoltam na akkor mellé dukálna egy finom briós is :)
Hozzávalók:
- 300 gramm Il Pane di Anna gyúrható lisztkeverék
- 250 ml kézmeleg laktózmentes tej
- 14 gramm friss Budafoki élesztő
- másfél csapott evőkanál cukor
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 biocitrom héja reszelve
ezenkívül:
- a tetejére laktózmentes joghurt és kevés kókuszolaj plusz kristálycukor
A szárazanyagokat összekevertem, a tejet meglangyosítottam és a pici cukorral leszórt élesztőre öntöttem. Amikor az élesztő felfutott hozzáadtam a liszthez és kanállal elkevertem, majd a két evőkanál olajat is hozzáadtam és robotgéppel egy homogén tésztát kevertem. Gyönyörűen összeállt laza, ragacsos tészta lett belőle.
Egy órát kelesztettem a konyhapulton letakarva. Ezután egy nagyon kevés kókuszolajat tettem a szilikonos nyújtólapra és erre borítottam a megkelt tésztát, amit 5 részre osztottam és gombócokat formáltam. Ezeket a gombócokat egyenként kézzel hosszú rúd alakúra sodortam, majd kívülről befelé csigaformában betekertem.
Sütőpapíros tepsire tettem a briósokat, és lekentem a tetejüket kevés joghurttal és kis kristálycukrot szórtam rá.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és sütöttem összesen 30 percet.
A 15-ik percben lekentem még egyszer enyhén joghurttal és kókuszolajjal (összekevertem kevés joghurt és olaj) és lecukroztam majd még 15 percet sütöttem így míg szép színt kapott.
Egy órát kelesztettem a konyhapulton letakarva. Ezután egy nagyon kevés kókuszolajat tettem a szilikonos nyújtólapra és erre borítottam a megkelt tésztát, amit 5 részre osztottam és gombócokat formáltam. Ezeket a gombócokat egyenként kézzel hosszú rúd alakúra sodortam, majd kívülről befelé csigaformában betekertem.
Sütőpapíros tepsire tettem a briósokat, és lekentem a tetejüket kevés joghurttal és kis kristálycukrot szórtam rá.
180 fokra előmelegített sütőbe tettem és sütöttem összesen 30 percet.
A 15-ik percben lekentem még egyszer enyhén joghurttal és kókuszolajjal (összekevertem kevés joghurt és olaj) és lecukroztam majd még 15 percet sütöttem így míg szép színt kapott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.