(glutén laktóz és tojásmentes)
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg Il pane di Anna Dolci süteményliszt
10 dkg cukor,
1 cs.van cukor,
fél cs. sütőpor,
25 dkg laktózmentes vaj (Aldi) hidegen kis kockára vágva
egy citrom reszelt héja
150 gr laktózmentes tejföl
2 evőkanál Mester zsemlemorzsa.
Töltelék:
14 db alma pucolva reszelve 1-2 ek. Cukorral megpárolva kis fahéjjal
14 db alma pucolva reszelve 1-2 ek. Cukorral megpárolva kis fahéjjal
Mindig a tölteléket készítem először, az almát mosom, pucolom, és reszelem. Kis cukorral és fahéjjal megpárolom.
Míg hűl, a tészta alapanyagokat összekeverem és a dagasztógép segítségével alaposan összedolgozom.
Dagasztás után rögtön hűtőbe teszem kb. fél órára.
Ezután a tésztát kétfelé veszem és egy alaposan rizslisztezett nyújtólapon kinyújtom az első lapot. Egy sütőpapíros tepsibe teszem, úgy hogy rátekerem a nyújtófára (ha nehezen lehet feltekerni, akkor lehet nyújtani a sütőpapíron is és úgy átemelni, elég puha laza a tészta) Leszórom zsemlemorzsával majd ráteszem az almatölteléket. Arra is szórok zsemlemorzsát, majd kinyújtom a másik lapot is, és azt is ráteszem az almatöltelékre.
A felső tésztaréteget megszurkálom villával, a süti tetejét lekenem nagyon vékonyan tejföllel. 180 fokos sütőben 40 percet sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.