2016. március 18., péntek

Il pane di Anna gluténmentes almáspite

Il Pane di Anna gluténmentes almáspite
(glutén laktóz és tojásmentes)



Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg Il pane di Anna Dolci süteményliszt
10 dkg cukor,
1 cs.van cukor,
fél cs. sütőpor,
25 dkg laktózmentes vaj (Aldi) hidegen kis kockára vágva
egy citrom reszelt héja
150 gr laktózmentes tejföl
2 evőkanál Mester zsemlemorzsa.
Töltelék:
14 db alma pucolva reszelve 1-2 ek. Cukorral megpárolva kis fahéjjal

Mindig a tölteléket készítem először, az almát mosom, pucolom, és reszelem. Kis cukorral és fahéjjal megpárolom. 

Míg hűl, a tészta alapanyagokat összekeverem és a dagasztógép segítségével alaposan összedolgozom. 
Dagasztás után rögtön hűtőbe teszem kb. fél órára. 

Ezután a tésztát kétfelé veszem és egy alaposan rizslisztezett nyújtólapon kinyújtom az első lapot. Egy sütőpapíros tepsibe teszem, úgy hogy rátekerem a nyújtófára (ha nehezen lehet feltekerni, akkor lehet nyújtani a sütőpapíron is és úgy átemelni, elég puha laza a tészta) Leszórom zsemlemorzsával majd ráteszem az almatölteléket. Arra is szórok zsemlemorzsát, majd kinyújtom a másik lapot is, és azt is ráteszem az almatöltelékre. 

A felső tésztaréteget megszurkálom villával, a süti tetejét lekenem nagyon vékonyan tejföllel.  180 fokos sütőben 40 percet sütöm. 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.