(glutén tej tojás nélküli)
A tegnapi finomság után gondoltam, akkor legyen tejmentes változata is :)
Csak ki kell cserélni a tejes hozzávalókat növényire és kész is :)
Hozzávalók és elkészítés kb. 6-8 pohárhoz (mérettől függően):
- 250 gr friss érett málna
- 8 dkg cukor
Ezt felfőztem közepes lángon, folyamatosan kevergetve egészen addig míg már nem volt habja és szép egynemű lett, mint a lekvár kb. Ezután átpasszíroztam, hogy ne legyenek benne a magok. Melegen a poharakba kanalaztam, minden pohárba egy púpos evőkanállal tettem. A málnazselével megtöltött poharakat félretettem.
Ezután jöhet a krémpuding elkészítése:
Hozzávalói:
- 200 ml Alpro kókusztejszín
- 200 ml Joya mandulás rizstej
- 28 gr kristálycukor
- 12 gr (1 cs) vaníliáscukor
- 2 csepp vaníliakivonat (üveges igazi vanília kivonat nagyon kevés kell belőle)
- 5 gr zselatinpor (Lucullus)
- kevés reszelt citromhéj
- 3 evőkanál kókuszreszelék
A mandulás rizstejet és a kókusztejszínt közepes lángon kevergetve felforraltam egy arra alkalmas edényben, figyelve nehogy leégjen. A cukrokat, a kókuszt, citromhéjat és a zselatint elkevertem, mikor felforrt a tejszínes tej, félrehúztam és belekevertem a zselatinos, cukros kókuszos keveréket. Ezt már nem szabad forralni, csak pár percig kevergetni míg felolvad a cukor, ekkor belecseppentettem a vaníliakivonatot is és elkevertem.
Ez ekkor még folyik, a puding. Nem kell megijedni ilyennek kell lennie. A gyümölcszselé ekkorra már megköt annyira hogy szépen a tetején fog maradni a puding. Minden poharat megtöltök a pudinggal kb. 10 percet hagyom a pulton, majd beteszem a hűtőbe kb. 2-3 órára.
Friss málnával díszítem :) Jó étvágyat! :)
Friss málnával díszítem :) Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.