2016. március 25., péntek

Málnás-kókuszos pannacotta tejmentesen

Málnás-kókuszos panna cotta tejmentesen 
(glutén tej tojás nélküli)


A tegnapi finomság után gondoltam, akkor legyen tejmentes változata is :) 
Csak ki kell cserélni a tejes hozzávalókat növényire és kész is :) 

Hozzávalók és elkészítés kb. 6-8 pohárhoz (mérettől függően):


  • 250 gr friss érett málna
  • 8 dkg cukor 
Ezt felfőztem közepes lángon, folyamatosan kevergetve egészen addig míg már nem volt habja és szép egynemű lett, mint a lekvár kb.  Ezután átpasszíroztam, hogy ne legyenek benne a magok. Melegen a poharakba kanalaztam, minden pohárba egy púpos evőkanállal tettem. A málnazselével megtöltött poharakat félretettem. 


Ezután jöhet a krémpuding elkészítése:
Hozzávalói:
  • 200 ml Alpro kókusztejszín
  • 200 ml Joya mandulás rizstej
  • 28 gr kristálycukor
  • 12 gr (1 cs) vaníliáscukor
  • 2 csepp vaníliakivonat (üveges igazi vanília kivonat nagyon kevés kell belőle)
  • 5 gr zselatinpor (Lucullus)
  • kevés reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
A mandulás rizstejet és a kókusztejszínt közepes lángon kevergetve felforraltam egy arra alkalmas edényben, figyelve nehogy leégjen. A cukrokat, a kókuszt, citromhéjat és a zselatint elkevertem, mikor felforrt a tejszínes tej, félrehúztam és belekevertem a zselatinos, cukros kókuszos keveréket. Ezt már nem szabad forralni, csak pár percig kevergetni míg felolvad a cukor, ekkor belecseppentettem a vaníliakivonatot is és elkevertem.
Ezután hagytam pár percet állni majd egy kisebb merőkanállal a málnazselére kanalaztam a pudingot. 



Ez ekkor még folyik, a puding. Nem kell megijedni ilyennek kell lennie. A gyümölcszselé ekkorra már megköt annyira hogy szépen a tetején fog maradni a puding. Minden poharat megtöltök a pudinggal kb. 10 percet hagyom a pulton, majd beteszem a hűtőbe kb. 2-3  órára.

Friss málnával díszítem :) Jó étvágyat! :)  
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.