(glutén-laktóz-tojásmentes)
A kókuszgolyóhoz először egy kekszalapot kell készíteni, ezzel sokat nem variáltam a jól bevált linzertésztát vettem alapul. Ettől finomabb keksz nincs. :)
A kekszet elég nyújtás után felvágni és sütni, mert úgyis darálásra kerül :)
Hozzávalók:
- 25 dkg Il Pane di Anna prep. dolci süteményliszt
- 8 dkg Naturbit mandulaliszt
- 7 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- kevés bio citromhéj
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
- 11 dkg laktózmentes vaj (Aldi)
Kinyújtottam és felvágtam a tésztát, nem kell rá sok időt fordítani, csak ahogy sikerül.
Sütőpapíros tepsibe tettem és 175 fokos sütőben kb. 15-17 percet sütöttem.
Hagytam kihűlni, majd egy késes darálóval ledaráltam kekszmorzsának.
- 250 gramm kész gluténmentes kekszalap
- 125 gramm laktózmentes vaj (Aldi)
- 150 gramm porcukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tk vaníliakivonat
- két löttyintésnyi almalé
- kókuszreszelék
A kekszalapot a többi száraz hozzávalóval és a kockára vágott vajjal elkevertem, majd a vaníliakivonattal és az almalével homogén masszává gyúrtam. Golyókat formáltam belőlük, és kókuszreszelékben megforgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.