2016. március 21., hétfő

Joghurtos magvas kockák

Joghurtos magvas kockák
(glutén-, laktóz-, és tojásmentes)

Hozzávalók (2 nagy gáztepsihez)


  • 40 dkg Il pane di Anna nyújható kenyérliszt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 25 dkg laktózmentes vaj (Aldi)
  • 2 dl laktózmentes joghurt (Aldi)
  • 1 mokkáskanál só
  • kevés reszelt sajt a tetejére
  • (tetejére kevés joghurt és reszelt sajt)
  • magkeverék
A lisztben elkevertem a sót, a vajat felkockáztam és elmorzsoltam a lisztben, belereszeltem a sajtot és robotgéppel kevertetni kezdtem. Hozzáadtam a joghurtot is, amibe belereszeltem a fokhagymát. Viszonylag hosszú ideig keveri a gép, de szépen össze fog állni, ahogy a vaj olvadni kezd.
Mikor nagyjából készen van kézzel szép gombóccá formázom. 

Pár percet pihentetem a tésztát, majd enyhén rizslisztes szilikonos nyújtólapon kinyújtom és felvágom kockákra. 


Sütőpapíros tepsire rakosgatom és lekenem a tetejüket vékonyan joghurttal, rászórom a magkeveréket és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 25-30 percig sütöm (sütőfüggő).





  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése