2016. március 5., szombat

Édesburgonya tócsni

Édesburgonya tócsni 
(gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)


Az alábbi recept eredetije a Gluténmentes övezet c. magazin téli számában jelent meg, az alapján készítettem én is, csak tojásmentes változatban. 

Hozzávalók:

  • 2 db közepes édesburgonya
  • bors
  • 3 csapott evőkanál NutriFree Mix Per Pasta Fresca tésztaliszt
  • kevés víz
  • kókuszolaj
Az édesburgonyát pucolom, megmosom és egy nagy lyukú reszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a lisztet és annyi vizet, hogy formázható legyen. Nem kell sok csak kevés. 
Félreteszem, egy serpenyőben kókuszolajat melegítek.
A masszából kis darabokat veszek, és korongokat formálok belőle.
A forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm.

Nagyon finom és irtó gyorsan készen is van :) 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése