(glutén, laktóz és tojásmentes)
Nagyon finom, és nagyon csokis édességet készítettem nemrégiben a nagyobbik fiam kérésére.
Először kekszet gyártottam, mint a kókuszgolyónál, ebből a receptből:
Hozzávalók:
- 25 dkg Il Pane di Anna prep. dolci süteményliszt
- 8 dkg Naturbit mandulaliszt
- 7 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- kevés bio citromhéj
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
- 11 dkg laktózmentes vaj (Aldi)
Kinyújtottam és felvágtam a tésztát, nem kell rá sok időt fordítani, csak ahogy sikerül.
Sütőpapíros tepsibe tettem és 175 fokos sütőben kb. 15-17 percet sütöttem.
Aztán ebből a bejegyzésből, Viktoria blogjáról levettem a mintát, ő hogyan készítette el, és hasonlóképpen megcsináltam én is a szalámit, de kicsit módosítottam mind az összetevőkön mind a keksz mennyiségeken. Írom én hogyan készítettem:
Hozzávalók:
- 100 gr étcsoki vízgőz felett felolvasztva (Tibi étcsokit használtam)
- 150 gr darabokra tört keksz
- 3 evőkanál darált keksz
- 1 evőkanál darált dió
- 130 gr puha laktózmentes vaj (Aldi)
- 40 gr Tutti holland kakaópor
- 90 gr porcukor
A kekszet összetörtem, majd amennyit kellett még pluszban azt ledaráltam. A vajat és a porcukrot géppel kihabosítottam, ehhez hozzáadtam a kakaóport, közben pedig míg a gép dolgozott, vízgőz felett megolvasztottam a csokit.
A darált kekszet és a diót a vajas-kakaós masszához kevertem majd a meleg (de már nem forró) csokit is hozzáöntöttem és kikevertem. Beletettem a darabos kekszet is és alaposan összeforgattam. A masszát hűtőbe tettem kb. 20 percre. Ezután egy nagyobb folpack lapot vágtam és arra tettem a masszát hosszúkásra formázva, elegyengetve, majd ráhajtottam a folpackot, a két végét megcsavartam, áthengergettem és egy dobozba tettem, amit a fagyasztóba raktam kb. fél órára. Utána áttettem a hűtőbe két óra múlva szeletelhető :)
Tálaláskor kis porcukorba forgattam :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.