Kakaós formakalács gluténmentesen
(gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes)
(gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes)
- 25 dkg Il Pane di Anna nyújtható-gyúrható lisztkeverék
- 250 ml laktózmentes tej (Aldi)
- 2 evőkanál (csapott) cukor
- 1 cs vaníliás cukor vagy 1 mk. vaníliakivonat
- 1 biocitrom reszelt héja
- 14 gr friss Budafoki élesztő
- 1 ek. kukoricaolaj
- 1 marék csokicsepp
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Tutti holland kakaópor + 1 evőkanál langyos lm tej
A lisztet a cukrokkal és sóval elkevertem, hozzáadtam a tejben felfuttatott élesztőt a vaníliakivonatot, a citromhéjat, az olajat és géppel tésztát dagasztattam. A tészta háromnegyedét egy kikent és rizslisztezett, hosszúkás kenyérformába simítottam, rászórtam a csokicseppeket, majd a maradékhoz hozzáadtam a kakaóporokat, és az egy kanál langyos tejet, összekevertem és a másik massza tetejére simítottam.
30 fokos sütőben duplájára kelesztettem, majd 180 fokon 45 percet sütöttem. Félidőben lekentem joghurtos-olajos keverékkel a tetejét.
30 fokos sütőben duplájára kelesztettem, majd 180 fokon 45 percet sütöttem. Félidőben lekentem joghurtos-olajos keverékkel a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.