A jól bevált linzertésztámból készítettem ezeket a kis tojás alakú linzereket. Mivel már használhatok laktózmentes termékeket, így laktózmentes vaj került bele növényi alapú zsíradék helyett és kevesebb porcukor, hát nagyon-nagyon finom lett. El is fogyott az összes még a sütés napján. Másnapra nem is maradt. Nem idézem be, hogy a férjem mit mondott mikor megkóstolta :) de nagyon ízlett neki.
A tojást a kisebbik fiam miatt mellőztem még mindig, így maradt a tojáspótló.
Hozzávalók:
- 25 dkg Il Pane di Anna prep. dolci süteményliszt
- 8 dkg Naturbit mandulaliszt
- 7 dkg porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- kevés bio citromhéj
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló (1 kanál por, 5 kanál vízzel kikeverve) (aki használhat tojást, egy tojást tegyen bele)
- 11 dkg laktózmentes vaj (Aldi)
A tészta hozzávalóit géppel kikevertettem, legyetek türelmesek kicsit nehezen áll össze, de ahogy a zsíradékot felveszi a tészta szépen alakul. A keverés végén kézzel gombóccá gyúrtam és fél órára hűtőbe tettem pihenni.
Egy babapiskóta kiszúró formát kicsit átnyomogattam hogy tojás formája legyen, ez többé-kevésbé sikerült is :) a tésztát egy sütőpapíron kinyújtottam (nagyon jól lehet formázni nyújtani) és kiszaggattam a tojásformákat.
Egy babapiskóta kiszúró formát kicsit átnyomogattam hogy tojás formája legyen, ez többé-kevésbé sikerült is :) a tésztát egy sütőpapíron kinyújtottam (nagyon jól lehet formázni nyújtani) és kiszaggattam a tojásformákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.