Az egyik népszerű és finom kenyerem receptje alapján készítettem ma ezt a kenyeret. A Farmo LP Low Protein liszt helyett Il Pane Di Anna kenyérlisztet használtam. Az amarántot és az utifüvet kihagytam mert útifűmaghéj van ebben a lisztben is.
Így készült:
Hozzávalók:
- 200 gramm Nutri-free Mix Per Pane liszt
- 50 gramm Il Pane Di Anna új kenyérliszt
- 245 ml langyos víz (esetlegesen 5 ml-t még elbír, ha szükséges, ez dagasztáskor derül ki)
- 4 gramm só
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1,3 dkg friss Budafoki élesztő + egy kockacukor
- 2 evőkanál olaj
A tetejére : rizsliszt és kevés olaj
A kézmeleg vízben a kockacukorral felfuttattam az élesztőt. Amíg ez dolgozott, kimértem a szárazanyagokat és összekevertem őket, hozzáadtam az élesztős vizet és a robotgéppel elkezdtem kidagasztani. Hozzáadtam az olajat és egynemű tésztává dagasztattam a géppel.
Utána kikent-rizslisztezett jénaiba tettem a tésztát. Olajos kanállal elsimítottam és a tetejét bevágtam.
Utána kikent-rizslisztezett jénaiba tettem a tésztát. Olajos kanállal elsimítottam és a tetejét bevágtam.
Ezután 30 fokra állított sütőben egy órát kelt. Ezután lekentem olajjal leszórtam rizsliszttel gyengén, és 190 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.